Hrvatski Akvarijus odustao od kupovine Paraćinke

Bez autora
Aug 09 2010

Vlasnik hrvatske "Akvarijus grupe" Siniša Škaro odustao je od kupovine paraćinske fabrike konditorskih proizvoda "Paraćinka". Skoro godinu dana davao je lažnu nadu rukovodstvu i radnicima, uzimao robu po povoljnijim uslovima i sada odustao od kupovine jer nema para, a mnogo je obećavao. Radnici "Paraćinke" sada "stežu kaiš" i sami sebi smanjuju plate, da bi opstala proizvodnja. Platni fond je sa 14 miliona već smanjen na deset. Svakog proteklog meseca u radničkim džepovima bilo je četiri miliona manje para. Plate su, osim toga, neredovne, a radnicima fabrika trenutno duguje četiri lična dohotka...

Hrvatski Akvarijus odustao od kupovine ParaćinkeVlasnik hrvatske "Akvarijus grupe" Siniša Škaro odustao je od kupovine paraćinske fabrike konditorskih proizvoda "Paraćinka", ističu u tom preduzeću.

"Skoro godinu dana davao je lažnu nadu rukovodstvu i radnicima, uzimao robu po povoljnijim uslovima i sada odustao od kupovine jer nema para, a mnogo je obećavao", rekao je Slavoljub Najdanović, predsednik fabričkog sindikata.

On objašnjava da radnici "Paraćinke" sada "stežu kaiš" i sami sebi smanjuju plate, da bi opstala proizvodnja.

Najdanović je objasnio da je platni fond sa 14 miliona već smanjen na deset i da je svakog proteklog meseca u radničkim džepovima bilo četiri miliona manje para.

Plate su, osim toga, dodao je on, neredovne i radnicima fabrika trenutno duguje četiri lična dohotka, kao i neplaćene doprinose za penziono i socijalno osiguranje, od decembra 2008. godine.

U fabrici "Paraćinka" ima mnogo poteškoća, ali kada bi dobili vlasnika, sve bi drukčije bilo, naglasio je Najdanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik